Relatietherapie Schiedam

Als jullie liefde steeds zwaarder wordt

Als het in je relatie niet goed gaat, dan gaat bijna niets meer goed. Je energie raakt op en je bent vooral moe. Je sleurt jezelf elke keer weer door de dag heen. Je gaat dingen vermijden; van moeilijke onderwerpen, elkaar tot je eigen gevoelens. In stilte stellen jullie dezelfde vraag: hoe is het zo ver gekomen?

Maar jullie zijn nog bij elkaar

Misschien is dit uit gewoonte, of voor jullie kinderen. Maar misschien ook omdat je je kunt herinneren hoe het was. Wat jullie allemaal van plan waren. Hoe jullie liefde vroeger was. En je weet dat het het waard is. Alleen, niet zoals het op dit moment gaat. Maar er samen over praten loopt steeds uit op ruzie.

Doe het niet alleen…

Jullie zijn in patronen beland waar jullie maar niet boven uit kunnen stijgen. Het gesprek dat jullie voeren, is al zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’) dat de einduitkomst eigenlijk al vast staat. Relatietherapie in Schiedam helpt jullie om deze patronen te doorbreken. Om open te staan voor elkaars gevoelens, emoties en wensen. Om elkaar echt weer te zien.

Relatietherapie Schiedam, ook voor als het goed gaat!

Veel mensen denken dat je naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar ook als alles goed gaat verdient jullie relatie alle aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen, om elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn met zijn twee.

Schrik niet

Je denkt dat je elkaar door en door kent. Dat je alles van elkaar weet. Maar dat is zeker niet het geval; in reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn. In relatietherapie geldt dit dubbel. Het kan namelijk zo zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn.

Relatietherapie Schiedam is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan gaan jullie uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Vragen over je relatie?
Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder ikzelf.

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie in Schiedam? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje.