Relatietherapeut Schiedam

Sex en intimiteit

De liefde bedrijven. Zo kan het voelen als je vrijt, je beleeft jullie liefde op de meest intense en intieme manier. Het is een dialoog, naakt, zonder gene, in vol vertrouwen, je overleveren, de ander overnemen.

Zo mooi als het zijn kan, zo breekbaar is het. Alsof alle dagelijkse verhoudingen er in uitvergroot worden. In positieve én negatieve zin. Daarom kun je uit jullie seksuele dialoog veel van jullie verhouding bespreekbaar maken.

Sex en de sleur

Jullie leven is druk. Werk, sociale verplichtingen, kinderen misschien. En dan wil je daarna niet ook nog eens de hele polonaise van vrijen voor het slapen gaan. Je wilt rust. Even geen gedoe. Daarbij snap je elkaars lichaam helemaal, is de sex een koud kunstje geworden en is de aardigheid er een beetje af.

Sex en verdriet

Het kan ook zijn dat er diepere problemen in jullie seksuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets is zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar ook je ziel. En als het niet klopt, verkramp je. Er over praten is moeilijk. Je wilt elkaar niet tekort doen, maar ook jezelf niet. Er wordt omslachtig over gedaan. De een voelt zich bezwaard, de ander wil geen aanstoot geven. Dan kan er van alles gebeuren, jullie vervreemden van elkaar, weten niet meer wat de ander wil. Zo kan seksualiteit een signaal van relatieproblemen zijn, maar ook een oorzaak.

Dan zijn er nog: de kinderen

Papa en mama hebben ruzie. Voor kinderen, ongeacht hun leeftijd, is het onbegrijpelijk. Ze hebben zo veel verdriet en zo veel vragen die ze onmogelijk helemaal zelf kunnen beantwoorden. Ze snappen niet wat het allemaal betekent, niet nu en niet in de toekomst. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijden tóch alle aandacht. Bij Relatietherapie Schiedam kunnen we jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek te gaan.

Vragen over je relatie? Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land.

Contact met Relatietherapie Schiedam

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld door relatietherapeut Schiedam? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Relatietherapie Schiedam.